Studio smijeha Zagreb

Studio Smijeha je prvi hrvatski i regionalni klub komedije i kao takav na dnevnoj bazi nudi vrhunsku zabavu u obliku stand up komedije (bilo profesionalne ili amaterske, strane i domaće), improvizacijske komedije i drugih sadržaja poput tematskih zabava ili cjelodnevnog chill out ugođaja u kafiću u sklopu kluba.

Klub je službeno osnovan 1. travnja 2010. godine, no i prije toga Studio Smijeha bio je centar za zabavne aktivnosti, nastupe, druženja…

Od samog osnutka Studio Smijeha neprestano radi na izgradnji hrvatske stand up comedy scene te razvoju domaćih stand up komičara. Stalni članovi Studija do sada su posjetili više od 30 gradova i mjesta u Hrvatskoj, održali nastupe u Londonu, sudjelovali u brojnim zabavnim festivalima u zemlji i inozemstvu, pomagali u humanitarnim akcijama, gostovali na glavnim lokalnim TV kućama te se čak pojavljivali u glumačkim angažmanima u popularnim hrvatskim serijama.

No, ekipa iz Studija ne staje tu. Velikim projektima poput Festivala stand up komedija “Panč” održanog u Zagrebu 2009. i 2010. te u Zadru 2010. i 2011. ili turneje “Stand up Cromedy show” članovi Studija podižu svjesnost javnosti o stand upu te brojnim publikama pružaju nezaboravne večeri pune smijeha.

Kako bismo izgradili scenu trebaju nam novi komičari. Upravo stoga napravili smo Večer Otvorenog Mikrofona ili kraće, Open Mic. Svakog ponedjeljka bilo tko se može prijaviti i okušati se u stand upu. Za one koji pak žele znati više o umijeću stand upa organizirali smo brojne radionice na kojima su polaznici mogli naučiti sve osnove ove discipline te su nakon određenog perioda učenja naučeno i isprobali. Dobra vijest je ta da ponovo krećemo s radionicama, no o detaljima uskoro.

U Studiju Smijeha ne nastupaju isključivo domaći komičari. Od samog osnutka u njemu su nastupili brojni regionalni komičari – od Srba preko Slovenaca do Bosanaca, kao i poznate zvijezde engleskog govornog područja, navest ćemo samo neke – Paddy Lennox, Dana Alexander, Scott Capurro, Dave Thompson, Steve Hughes…

Stalni komičari Studija Smijeha su: Aleks Curać-Šarić, Goran Furjan, Marina Orsag, Vlatko Štampar, Goran Vugrinec, Tihomir Paravina, Tin Sedlar, Zvonimir Mintas i Tomislav Kozačinski.

Uz sve ranije navedeno, Studio Smijeha još uvijek nudi još. Za festivale, zabave, team buildinge pripremili smo društvene igre za odrasle poput Turnira u ljudskom “Čovječe ne ljuti se” ili u graničaru za starije od 18.

Također, stojimo na raspolaganju ako vam zatreba dobar copywriting ili pomoć u kreativnoj organizaciji događanja ili pak trebate samo odličnog voditelja ili voditeljicu koji znaju animirati ljude. Sve na jednom mjestu – Studio Smijeha!