O’Hara Split

Klub O’Hara osnovan je krajem 2004. godine, kao očekivani nastavak nekadašnjeg kultnog splitskog kafića Hey Joe.

Početna ideja bila je da se na mjestu nekadašnjeg “Shakespearea” otvori Rock Pub u kojem će biti mjesta također i za new age glazbu, gdje će širolika publika imati priliku poslušati različite bandove i Dj-eve iz svih krajeva svijeta, te na taj način upoznati ili proširiti svoje glazbene vidike.
Danas Klub funkcionira kao kombinacija modernog i ležernog utočišta za sve one željne dobre zabave, ali ideja vodilja i dalje nas motivira te stoga nemojte biti iznenađeni ako jednog dana Vas dočeka sasvim drugačija O’Hara…

Hey Joe i O’Hara su zajedničkim snagama kroz prošlo desetljeće stvorili nekoliko prepoznatljivih tematskih događanja koja su s godinama postala nezaobilazan dio programa širom grada.

Najpoznatiji od njih su dakako, Dalmatinska večer i Festival Klapa, koji je kao takav se po prvi puta održao unutar nekog kluba i uvelike pomogao popularizaciji klapske pjesme među mladima, a zasigurno je bio i veliki poticaj pri modernizaciji klapskog izričaja.

Osim spomenutih, u Klubu se održava još mnogo kvalitetnih, originalnih i zabavnih tematskih večeri, tako da osim vikendom imamo i različita događanja preko tjedna.

Izmeđuostalih, najviše se ponosimo utorkom – Radio Luxemburg koji već 5 godina uspješno okuplja starije generacije grada pod Marjanom.
Klub je smješten u neposrednoj blizini mora, u poznatoj Uvali Zenta, a raspolaže i velikim parkirnim prostorom koji se ljeti često koristi kao mjesto za open air koncerte s kapacitetom do 3 tisuće posjetitelja.

Raspolaže s dva kata, od kojih je svaki zasebna cjelina s drugačijim programom. Ime O’Hara proizašlo je iz sjećanja na jedno davno putovanje u kojem je poznati čikaški aerodrom O’Hara imao veliku ulogu…

Photo galleries

JUL
15
11/07 Ponedjeljak – Monday Trash – 2 Floors at O’Hara MC
O’Hara, Split
JUL
01
27/06 – Ponedjeljak – Monday Trash at O’Hara MC
O’Hara, Split