BACK TO SWING Zagreb

preloader

Vratite se u 1930-e godine! Kad je swing bio hype. Kad su big bandovi prašili jazz, kad se u Harlemu plesao Lindy Hop. Kao nasljednik Charlestona, Lindy Hop je zahvaljujući svojoj opuštenosti i improvizaciji postao najpopularniji među swing plesovima. Ono što je danas solo drmuckanje u klubovima, to je tada bio Lindy Hop u Savoy Ballroomu i ostalim njujorškim klubovima.

Tridesete su danas duboki retro, no taj je ples 80-ih i 90-ih doživio svoju novu mladost i počeo se širiti i po Americi i Europi da bi pred četiri godine Lindy Hop renesansa zahvatila i Zagreb zahvaljujući plesnoj udruzi Back to Swing Zagreb koja od tada kontinuirano drži tečajeve i radionice swing plesova i organizira plesnjake. Osim Lindy Hopa, tu je i ostatak bliže familije: Balboa, Shag, Boogie-Woogie i solo plesanje Authentic Jazz/Charleston.

Četvrtak navečer redoviti je termin za najnasmijaniji plesnjak u gradu. Svratite, bacite pogled, možda shvatite zašto se ljudi i gotovo sto godina kasnije zaljubljuju u isti ples i istu glazbu, možda se i vama svidi.

Ako vam se već sviđa, ako ste se možda čak i zaljubili, mi radimo prvi korak, zovemo vas na prvi dejt – proplešite s nama!