Prava stvar

About Prava stvar

TS «Prava stvar», nastao 2001.g u Zagrebu, sastavljen je od šest školovanih tamburaša. Članovi se, osim svirkom u bendu, bave i drugim segmentima glazbe te različitim društvenim aktivnostima. I tako, dok jedan dio benda brusi zanat u poznatom majstorskom orkestru „Zagrebački tamburaši“, a drugi skuplja bodove na zagrebačkim Sveučilištima, treći se bavi pedagoško-učiteljskim metodama u gradskim obrazovnim ustanovama.

Primaš, basprimaš, kontraš … čelist, basist, harmonikaš …dečki i muževi, mladi i ambiciozni članovi benda, koji su svoje bogato sviračko i životno iskustvo stekli na mnogim odsviranim gažama; domjencima, rođendanima, rođenjima, vjenčanjima, mnogim festivalima, pa čak i sprovodima, kako u «Lijepoj našoj» tako i u inozemstvu. «Prava stvar», kao bend, stalni je sudionik na festivalima „Zlatne žice Slavonije“ u Požegi, „Pjesma i tambura“ i „Krijesnica“ u Krapini.

Surađivali su sa mnogim zvučnim imenima hrvatske tamburaške estrade, a s nekima su i dalje u suradnji. Pratili su Juraj Galinu, Adama Končića, Melitu Bručić, Pepelka, Vida Baloga, Žigu, Željka Sesvečana, Gordanu Ivanjek, Kvartet «Gubec», Čiro Gašparac, a po koji put otpratil i Škoru, Vucu, Matu Bulića… Uveseljavati goste u zagrebačkim klubovima iziskuje puno truda, volje, vremena, znanja, ali i prilagodbe, no dečima iz «Prave stvari» i to je pošlo za rukom.

Kao stalni bend na noge su redovito dizali goste «Lake City-a», «Gapa», «Elite-a», „Croatice“, „Black Rock-a“ , „Mareda“, u “K Pivovari”, “Urnebesu” i “Excelente Baru” te „Code Bar-a“ u Rijeci. Svi se slažu „o ukusima se ne raspravlja“ stoga Vam članovi TS «Prava stvar» nude širok repertoar pjesama koji će zadovoljiti želje svačijeg uha.

Od klasičnih, poznatih tamburaških pjesama „za podizanje atmosfera“ i pop hitova, preko klapskih pjesama Dalmacije do strane glazbe te glazbe „okolnih zamalja“.

Izdvojena dogadanja u blizini

Similar artists

”Tamburaški sastav Begini”

Sadašnji sastav Begina čine: Damir Špigelski - prim Damir Mahečić – II basprim i vokal II Bruno Mahečić – I i III basprim i vokal I Mario Budišćak – I basprim i vokal I Ivan Fajdetić - kontra Zvonimir Mihovec - bas Bojan Božić - bubnjevi Nastanak sastava "Begini" Begin – Latino američki plesni [vise]

View Artist Page

Barabe

“Barabe” su sastav osnovan u listopadu 2013. godine. Čine ga mladi, perspektivni i školovani glazbenici koje je okupila velika ljubav prema glazbi i zajednički entuzijazam u svrhu stvaranja modernog zvuka tambure. Upravo zbog toga, odlučili smo tamburama dodati klavijaturu i bubnjeve kako bi dobili urbani zvuk tamburaške [vise]

View Artist Page

Hot Stuff Band Croatia

Hot Stuff band sastavljen je 2.10.2009 godine od vrhunskih bjelovarskih muzicara! U svoje samo prve dvije godine velikog truda i rada ostvarili su zavidne rezultate ! Dečki pretežno gažiraju i sviraju svadbe, a povremeno ih se moze vidjeti i na velikim binama ! Band Hot Stuff čine : VEDRAN JAGODIC - Frontman, Ac. gitara WALTER BAČAK - [vise]

View Artist Page