Play@KSET: Igra u dvoje

Ponedjeljak, 26.06.2017

20:00

Add to Calendar

KSET

Unska ul. 3

Zagreb, Grad Zagreb Hrvatska

Event Description

Igra u dvoje, autora Tite Strozzija jest tročinska građanska drama temeljena na odnosu dvoje glavnih likova.

Veoma je zanimljivo govoriti baš o ovom djelu jer je nastalo u 20. stoljeću i bavi se poprilično svakidašnjom temom na nesvakidašnji način. Poput Pirandella u „Šest lica traži autora“ , Strozzi je iskoristio „kazalište unutar kazališta“ kako bi zavrnuo gledateljevu pažnju u nesvakodnevni vrtlog u kojem se miješaju gluma protkana sadašnjicom i retrospektive u kojima glumci igraju glumce.

Sve to možda zvuči malo zbrkano i komplicirano, što ovaj zadatak za glumce, pa i redatelja, čini utoliko ozbiljnijim i težim. Dalo bi se iz svega gore pročitanog razabrati da ćete nakon pogledanog komada izaći zbunjeni iz kazališta, no uvjeravamo vas kako se zaista radi o pitkom građanskom štivu.

Glavne uloge tumači dvoje mladih glumaca; gospodična Ana Ledenko, naslovnu žensku te gospodin Antonio Agostini naslovnu mušku.
Naratorsku particiju vješto je majstorirao gospodin
Florijan Skok, a režiju za ovaj komad potpisuje mladi gospodin Patrik Sečen.

Valja napomenuti i glasove iz „offa“, vješte ruke tehničara i stručnjaka koji su doradili i vanjsko obličje ovog uratka.

Svjetlo i svjetlosne majstorije potpisuje gospodin Krešimir Batušić.
Ton i zvučne efekte te glazbu, gospodin Dominik Sečen.
Grafički dizajn i vizualni identitet potpisuje gospodin Rene Jelinić.
Tehničku podršku i produkciju, gospodin Fabijan Rehorić.
Sufliraju gospodične Ana Lukina i Andrea Car.

Veliko HVALA:
Grad Jastrebarsko, Gradsko kazalište Jastrebarsko, gosp. Dražen Borovec, udruga Praktikum, Centar za kulturu Jastrebarsko i posebno gospodinu Zvonimiru Novoselu.

Nota bene:
Ne potpisujemo nikakva autorska prava na tekst niti zvučne matrice iskorištene u kazališnom komadu. Svaka sličnost sa stvarnim likovima u potpunosti je slučajna.

Ulaz iznosi 15kn/10kn za studente te se otvara u 20:00h.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

Najava događanja - KSET

KSET , Unska ul. 3, Zagreb, Grad Zagreb Hrvatska Zagreb Grad Zagreb Hrvatska | prikaži na mapi

Došli smo do kraja puta. Sva nadobudna obećanja o dobrom studentu s početka godine opet padaju u vodu. Svake godine rokovi. Tek mi je prošao čir na želucu zbog prošle godine. Zar opet? Što dalje? kako dalje? zašto dalje? Opet parcijala. Diplomirat ću s trideset. Ako otprilike ovako izgledaju vaši monolozi, trebali bi se posavjetovati [vise]