Massive Infection 2 I #1: Eyehategod & Killed A Fox I 9/5/18 VIB

Srijeda, 09.05.2018

20:00

Add to Calendar

Vintage Industrial Bar

Savska cesta 160

Zagreb, Grad Zagreb Hrvatska

Event Description

SRIJEDA 09.05.2018. Regular John presents: Massive Infection Festival vol.2: Eyehategod & Killed A Fox (promocija novog albuma) @Vintage Industrial Bar I Vrata 20:00 h I Koncert 21:30 h I Karte 80/100 kn & festivalska 120kn I Pretprodaja: VIB & Dirty Old Shop

Rezervirajte 9. & 10. svibnja za uskrsnuće našeg mini džn-džn festivala – Massive Infection Festival vol. 2 koji i ovog puta traje dva dana.

Prvi dan predvode kumovi sludge i teških rifova – Eyehategod iz New Orleansa, koji prvi put stižu u Hrvatsku. Koncert će otvoriti zagrebački stoner/rock miljenici Killed A Fox, koji će promovirati novi, treći studijski album imena ‘Crown Shyness’.

***************************************
DAY #1: EYEHATEGOD (New Orleans, SAD) & KILLED A FOX (Zagreb, HR) I 80/100kn & festivalska 120kn

Eyehategod ili EHG krenuli su s radom 1988. godine i u ubrzo postali jedno od kultnih imena NOLA scene. Iako su doživjeli neke promjene u postavi, srž i dalje, nakon 25 godina drže gitarist Jimmy Bower (Blatant Frustration, Superjoint Ritual, Clearlight, Down, Crowbar, Corrosion of Conformity) i Mike IX Williams (Arson Anthem, Outlaw Order, The Guilt Of…, Corrections House), koji je nakon proteklih par godina i zdravstvenih problema, odlučno primio mikrofon u ruku i odlučio odraditi sve što može na pozornicama na kojima nije bio. Čast i privilegija bit će ih pogledati 9.5. u Vintage Industrialu.

Kao glavne utjecaje na svoju glazbu uvijek navode ono što svatko mudar voli: Melvins, Carnivore, The Obsessed, Discharge, Black Flag, Corrosion of Conformity, Black Sabbath, Celtic Frost, Confessor te Saint Vitus kao ključni utjecaj na njihov sound – teško, spušten štim uz bluesy rifove koji dominiraju i dirigiraju smjer glazbe kojim idu. Njihov zaštitni znak je zid mikrofonije i bolni vokali koji dočaravaju vibru mizantropije.

Jedna od trvijalnih stvari, al vrijedna glazbenih anala 🙂 jest činjenica da su prvi koncert svirali uz legendarni Anal Cunt i to nakon što se njihov frontman Seth Putnam taman probudio iz kome.

Iako je 25 godina iza njih, mogu se pohvaliti sa samo 5 studijskih albuma, od kojih je zadnji s/t ‘Eyehategod’ iz 2014., dok je prethodni album ‘Confederacy of Ruined Lives’ izašao 2000. godine, a u 14-godišnjoj pauzi su se svi bavili drugim projektima, imali probleme sa zakonom, nelegalnim supstancama i pokušavali preživjeti u New Orleansu.

ČLANOVI:
Jimmy Bower – gitara (1988–)
Mike Williams – vokal (1988–)
Brian Patton – gitara(1993–)
Gary Mader – bas (2002–)
Aaron Hill – bubnjevi (2013–)

DISKOGRAFIJA:
1989. Garden Dwarf Woman Driver (Self-released DEMO)
1990. Lack of Almost Everything (Self-released DEMO)
1992. In the Name of Suffering (Century Media, studio)
1993. Take as Needed for Pain (Century Media, studio)
1996. Dopesick (Century Media, studio)
2000. Southern Discomfort (Century Media, compilation)
2000. Confederacy of Ruined Lives (Century Media, studio)
2001. 10 Years of Abuse (and Still Broke) (Century Media, compilation)
2005. Preaching the “End-Time” Message (Emetic Records, compilation)
2014. Eyehategod (Housecore Records, studio)

***************************************
KILLED A FOX
Killed a Fox nastao je krajem 2006. godine i dugo bio jedna od najbolje čuvanih tajni zagrebačke underground scene. Zvuk „lisice“ mješavina je različitih alternativnih žanrova, a dečki sami za sebe kažu da jednako uživaju biti mračni i teški te brzi i energični.

Uz She Loves Pablo i MTDE, Killed a Fox tvori zagrebački kolektiv House of Pablo, čiji bendovi već dulje vrijeme pune velike klubove i dvorane u Hrvatskoj. Tvorci zvuka skriveni pod maskama ovog energičnog benda su Krešimir Sho Kokić, Ivan Mioč i Pavle Gulić te karizmatični vokal Chris Ian, prilikom čijih moćnih vriskova publika rijetko ostaje ravnodušna.

Iza sebe imaju dva albuma, ‘Fluorescence’ (2009) i ‘Spring Of Sloth And Haze’ (2013), koji su oduševili i kritiku i publiku, posebice ovaj potonji kojeg je nekoliko različitih medija proglasilo albumom godine. Nikako ne smijemo zaboraviti ni House of Pablo Volume One (2015) kompilaciju nastalu u suradnji s bendovima pripadnicima kolektiva u sklopu drugog House of Pablo festivala održanog početkom 2015. godine u Velikom Pogonu Tvornice Kulture.

Upravo će u srijedu 9.5. premijerni predstaviti i novi treći studijski album koji nosi ime ‘Crown Shyness’, a miksaju ga i snimaju u Dora Maara studiju uz vješte ruke i oči producenta Mire Kadijevića.

ČLANOVI:
Chris Ian – vokal
Sho – gitara
Ivan Mioč – bas
Pavle Gulić – bubnjevi

DISKOGRAFIJA:
2009. Fluorescence
2013. Sprinf Of Sloth And Haze
2018. Crown Shyness

***************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb

Najava događanja - Vintage Industrial Bar

Vintage Industrial Bar , Savska cesta 160, Zagreb, Grad Zagreb Hrvatska Zagreb Grad Zagreb Hrvatska | prikaži na mapi

Natjecanje koje je osvojilo simpatije ljubitelja hip hopa u regiji vraća se i ove godine: Red Bull RapLika 2018 još jednom postavlja izazov pred MC-ijeve iz Hrvatske da pokažu svoj talent i bore se za krunu državnog kralja freestyle repanja. Pravo sudjelovanja imaju svi MC-ijevi iz Hrvatske. Prijave traju od 23.3. do 12.4.2018 a prijaviti se [vise]

Vintage Industrial Bar , Savska cesta 160, Zagreb, Grad Zagreb Hrvatska Zagreb Grad Zagreb Hrvatska | prikaži na mapi

ČETVRTAK 26.4.2018. I Chui & specijalna gošća: Josipa Lisac @Vintage Industrial Bar I Vrata 20:00 h I Koncert 21:30 h I Karte uskoro stižu u prodaju: Karte 50/65kn I Pretprodaja VIB & Dirty Old Shop U četvrtak 26. travnja nemoj propustiti poslasticu u formi genijalnog Chuia, benda koji zadnjih par godinu samo raste i realizira apsolutno [vise]

Vintage Industrial Bar , Savska cesta 160, Zagreb, Grad Zagreb Hrvatska Zagreb Grad Zagreb Hrvatska | prikaži na mapi

PETAK 27.4.2018. I | SINGLES BAND: SEATTLE MUSIC – GRUNGE NIGHT @Vintage Industrial Bar I Start: 20:00 h I Početak programa 22:00 h I Koncert: 23:30 h I DJ party do 5 ujutro I Karte: 10 kn (studenti) / 20 kn U petak 27. travnja u Vintage Industrial se vraćaju SINGLESI, koji su svaki puta do sada napunili VIB i oduševili te raspametili [vise]