Jazz garden: Lela & Joe Kaplowitz I 26. srpnja 2017. I VIB

Srijeda, 26.07.2017

20:00

Add to Calendar

Vintage Industrial Bar

Savska cesta 160

Zagreb, Grad Zagreb Hrvatska

Event Description

ČETVRTAK 26.7.2017. Jazz garden: Lela & Joe Kaplowitz @Ljetni vrt Vintage Industrial Bara & Kaveza I Start 21:00 h I Ulaz besplatan

Stiglo je vrijeme za posljednji ovosezonski JAZZ GARDEN u Savskoj 160, a budući da smo u periodu godišnjih odmora, koje svi provodimo sa onima najbližima, ovu sezonu u Ljetnom vrtu zatvorit će bračni jazz par Lela & Joe Kaplowitz.

Svojim radom zadnjih 10 godina obogaćuju hrvatsku glazbenu scenu te osvajaju publiku svojim nekonformističkim pristupom glazbi i strašću koja prožima Joeovo briljantno klavirsko umijeće te Lelina izuzetna vokalna kvaliteta.

Repertoar uključuje američku jazz pjesmaricu, autorske skladbe i obrade hrvatskih prepoznatljivih pjesama.

*************************
LELA KAPLOWITZ

Hrvatska, a svjetska jazz vokalistica koja je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu, Blue Note-u u New York-u, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem svijeta – Arturo “Chico” O’Farrill Afro Cuban Jazz Orchestra, Doug Carn, Miles Griffith, Bill Saxton, Harry Whittaker, Dick Griffin, Charles Tolliver, Craig Handy, Gary Fritz, Bob Alberti, Ben Tucker…

Lela je upoznaje vokalnu improvizaciju preko Sheile Jordan na Jazz konzervatoriju u Grazu. Korak dalje bila je suradnja sa svjetskim imenima jazza, poput Jaya Claytona, Marka Murphya, Donne McElroy, Barrya Harrisa i Kate McGary.

Sa suprugom, pijanistom Joeom Kaplowitzom osvaja treće mjesto na natjecanju za najbolji jazz band u Bukureštu 2008.g. Na međunarodnom natjecanju jazz vokalistica u Finskoj 2009. osvaja prvu nagradu stručnog žirija i publike te dobija titulu Lady Summertime.

Najnovijim albumom ‘Kvarnerska rapsodija’ s njenim Lekap Quartetom, po prvi puta snima na hrvatskom jeziku odajući počast ljepotama kvarnerskoga kraja.

Lela je također voditeljica je Udruge ATOM s kojom putuje po cijeloj Hrvatskoj i održava radionice Jazz na kotačima za djecu i mlade (www.atom.hr) te promiče jazz glazbu mladim naraštajima. Podučava tehniku pjevanja i jazz improvizaciju te održava seminare jazz pjevanja po regiji.

*************************
JOE KAPLOWITZ

Pijanist, orguljaš, tubist, skladatelj i aranžer. Joe je jedan od najtraženijih glazbenika na hrvatskoj jazz sceni. Aktivno sklada, raspisuje aranžmane te nastupa i snima s mnogim uspješnim glazbenicima u regiji.

Kaplowitz se profesionalno počeo baviti glazbom s 15 godina, dok je živio u Washingtonu. Svirao je s poznatim američkim blues i jazz glazbenicima kao što su Eddie Daniels, James Moody, David “Fathead” Newman, Greg Bandy, Koko Taylor, Lucky Peterson, Abraham Burton, Wess Andreson, Wycliff Gordan, Mark Rapp i drugi.

Nakon 1999. predvodio je sastave s kojima je nastupao u Bijeloj kući te kultnim klubovima: Blues Alley, The Knitting Factory i The House of Blues.

Godine 2006. doselio je u Hrvatsku gdje je sa suprugom Lelom utemeljio Lekap Quartet. Otada nastupa i snima s mnogim poznatim hrvatskim pjevačima i instrumentalistima.

Najava događanja - Vintage Industrial Bar

Vintage Industrial Bar , Savska cesta 160, Zagreb, Grad Zagreb Hrvatska Zagreb Grad Zagreb Hrvatska | prikaži na mapi

ČETVRTAK 27.7.2017. STAND UP NIGHT u Ljetnom vrtu I Start: 20:00 h I Upad: free/đabe/nula/fraj/ništa/nada/besplatno/0kn STAND UP večer u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara se vraća! Čeka vas još jedna večer zabave, smijeha i širenja stand up scene. Ovo je prilika i publici da se pošteno ismije, ali i komičarima da se afirmiraju, [vise]

Vintage Industrial Bar , Savska cesta 160, Zagreb, Grad Zagreb Hrvatska Zagreb Grad Zagreb Hrvatska | prikaži na mapi

PETAK 28. & SUBOTA 29.07.2017. | Deadly Sins Garden Party | @Vintage Industrial Bar | Ljetni Vrt | #closingtime #priceoff | DJ MARIO KOVAČ + DJ KNEŽA | Upad FREE Još jedan ludi party mora proć' da ekipa iz Vintagea na kolektivni ljetni san može poć'! Jako važna stavka jest da trebamo isušiti naše točionike i frižidere kako ne bi sve [vise]

Vintage Industrial Bar , Savska cesta 160, Zagreb, Grad Zagreb Hrvatska Zagreb Grad Zagreb Hrvatska | prikaži na mapi

ČETVRTAK 17.8.2017. I SIBERIAN MEAT GRINDER @ Vintage Industrial Bar I Vrata 20:00 h I Koncert 21:30 h I Ulaz TBA I Pretprodaja ulaznica: TBA Iz ledenog ruskog pakla, predvođeni zaštitnikom – medvjedom, vođom vojske headbangera i metalnih ratnika, u Savsku 160 stiže ruski crossover thrash kult Siberian Meat Grinder! 'We’re the Siberian [vise]